2012 var
ett stort burger-år för mig personligen och för många andra stockholmare. Till slut blev det några besök på Flippin’ Burgers och grundaren Jon Widegren blev också min första gäst i In The Kitchens podcast.
Jag skulle klassa mig själv lite som en fikornas drottning. Sådär lagom ödmjukt. Jag kan inte förstå folk som nästan aldrig gör det (dessa märkliga människor är faktiskt fler än vad man kan tro
Självklart ingår en sås som ska koka länge, som till vilken lasagne värdig namnet som helst. Att toppa lasagnen med tomatskivor och basilika sticker ut lite grand men så har vi det största avsteget från en klassisk lasagne, ingen bechamelsås
Årets populäraste recept är istället denna snabba fredagskyckling med tomat, vitlök & basilika. Nu börjar året lida mot sitt slut och jag har kikat igenom statistik för årets alla inlägg och recept
April gick nyligen över till maj och nu börjar det verkligen kännas att sommaren är på gång. Träden har slagit ut, blommorna står i full blom och fåglarna kvittrar för fullt
Kaninen som dykt med huvudet ner i jorden är en chokladig upplevelse med en botten av chokladpudding blandat med grädde, eller, om du vill, gör en chokladmousse
Till sätt sedan jordnötssmöret och till sist cornflakesen och rör om ordentligt. Medans den står i kyler börjar du smälta chockladen som du sedan garnerar med
Ja efter denna veckan är det konstigt om jag inte drömmer om saffrans snart. Kanske till o med lite för mycket av det goda, nästan lite skönt att saffransveckan närmar sig sitt slut och jag kan få baka, fotografera och skriva om annat än just saffran
Igår lagade jag ett långkok, en chili, som jag fått tips om från Maria. Har laddat ända sedan vi var i Italien för att göra denna, en söndag med lite höstrusk (tyvärr redan höstrusk i Umeå ja…) med gott om tid och behov av matlådor hela veckan
Bäst jag skriver ner receptet för det här kommer jag göra om. Jag utgick från detta recept men som vanligt är det något som inte finns hemma och jag brukar ofta testa dra ner lite på sockret, både för att det inte är särskilt nyttigt men för att jag inte är så förtjust i när det blir för sött och det gick bra även denna gång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.