Värm kycklingbuljongeni en kastrull och tillsätt saffran. Bryn sedan kycklingdelarnai paellapannan, ta upp dem och låt löken gå mjuk i samma panna, den ska inte brynas
Fick kokboken Pluras husman - En hyllningtill maten jag älskar. I födelsedagspresent i lördags. Gickigenom recepten och kände att jag ville testa detta först
Och här kommer foton från min och Svanhildssista hela dag iIstanbul. Den här morgonen hoppade vi över hotellfrukosten och åt den tillsammans med Thad på ett ställe som han rekommenderade
Biffar. Lägg färsen i en stor bunke, tillsätt ägg och ströbröd. Tillsätt sedan mjölk och vatten. Blanda samman allting med händerna, det ska bli en förhållandevis lös smet, tillsätt mer vatten om smeten känns torr
Häll såsen i botten på en ugnsfast form. Skär inte rakt igenom, korven ska hänga ihop. Stoppa ner gurka och lökskivori skårorna, bred senap över korven
Tillbehör. Skala och klyfta potatisen, lägg i en ugnssäker form. Salta och peppra, strö över timjan. Ringlaolivolja över och rör om potatisen så att den täcks av olivoljan och kryddorna
Skala och skiva morötterna. Löken skalas och skärs i klyftor. Bryn sedan köttet och grönsakerna i en stor gryta eller tjockbottnad kastrull, lägg i kryddpepparkorn och lagerblad
Så roar mig med att skriva recept och kikalite halvt på Pluras kök. Tillbakaigen. Eftersom det inte blev någon bak uppdatering förra helgen lägger jag nu upp förra veckans góbullar med smak av rabarber, kanel och vanilj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.