1 pkt
god vaniljglass 3 dl vispad grädde 200 g hallon 200 g blåbär 150 g smör 1 chokladkaka, mjölkchoklad eller mörk choklad Instruktioner Skär sockerkakan i kuber om tre centimeter och stek i smör. Lägg upp kuberna på ett serveringsfat tillsammans med klickar av glass, vispgrädde och bär. Häll lite smält smör över det hela och riv till sist chokladen över. 3.5.3208
Värm kycklingbuljongen i en kastrull och tillsätt saffran. Bryn sedan kycklingdelarna i paellapannan, ta upp dem och låt löken gå mjuk i samma panna, den ska inte brynas
Fick kokboken Pluras husman - En hyllning till maten jag älskar. I födelsedagspresent i lördags. Gick igenom recepten och kände att jag ville testa detta först
Idag är det barnkalas, imorgon blir det släktkalas och igår firades den lilla 3-åringen på förskolan och i torsdags (på hennes födelsedag) firade vi henne här hemma
1. Stek löken tills den är mjuk och genomskinlig. Låt den svalna något. Blanda sedan samman alla ingredienserna, börja med 1 dl mjölk och ½ dl vatten, färsen ska bli ganska lös, man får improvisera lite med mjölk- och vattenmängden
1. Pannkaka. Sätt ugnen på 225 grader. Tärna fläsket och stek det i en varm panna utan fett. Lägg över det stekta fläsket på hushållspapper och låt överflödigt fett rinna av
1. Sätt ugnen på 225 grader. Börja med såsen. Värm vitlöken i olivolja, slå på tomaterna och mosa/skär sönder dem, rör i tomatpurén och slå på vattnet, salta och peppra, låt småkoka i 15–20 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.