Toppa med kardemummayoghurt och smulade bondkakor. Blanda yoghurt med nystött kardemumma. Svep in rullarna i plast och lägg dem i kylskåp eller frys för att kallna
Vaniljprickig plommonkompott. En helt sockerfri sådan, bara sötad med honung och smaksatt med vanilj. Vaniljen kan förstås ersättas med till exempel kanel eller kardemumma
Häll upp i en smord och bröad form med löstagbar botten. Jag använde pistagenötter som topping men det går precis lila bra med andra nötter om man föredrar det
Jag smaksatte min med saffran, mortlad kardemumma och pistagenötter – en riktig god kombination. Smält över medelvärme tills du har en jämn smet, rör om hela tiden
Så det blev en glutenfri variant och blev liksom sugen på detta med dulce de leche och pistage. Vill man inte göra den glutenfri så funkar detta recept utmärkt med vetemjöl
Toppat med krossad maräng och pistagenötter. Skär loss tårtan från formen med en varm kniv. Kladdkakebotten och krossad maräng mellan lagren och så chokladmousse ovanpå
Med inspiration av det Turkiska kökets kryddsättningar slängs den här maträtten ihop snabbt, otroligt gott med Dillyoughurtsåsen till och här kan man välja annat tillbehör om man vill, vi valde pommes frites men det funkar även med ugnstekt potatis, ris eller bulgur eller nåt annat man tycker är gott
I morse vid halv fem-snåret drömde jag om en tunn, frasig pizza med kronärtskocka och massor med tomatsås och igår natt var jag sugen på mannagrynsgröt
Ringla över honung enligt smak och strössla med hackade pistagenötter. I dag tipsar jag om lite enkel plockmat bestående av krispig smördeg fylld med krämig gorgonzola
Det här mellanmörka surdegsbrödet med aprikoser och pistagenötter är absolut värt att testa. Att använda sig av annorlunda smaksättningar ger bakningen en ny dimension
En av efterrätterna på nyår var den här citronsemifreddon och efter att ha ätit snittar, förrätt och varmrätt så passade det perfekt med något kallt och syrligt
Skär tomaterna i mindre bitar, skiva löken, hacka pistagenötterna grovt och blanda med quinoan. Ordförrådet har gått på semester så ni får hålla tillgodo med en bildkavalkad istället
Allt toppades med ett strössel på parmesan, citroncest och persilja. Idag ska jag bjuda er på ett riktigt gött recept, som jag formulerade i huvudet medan jag styrde stegen till marknaden i morse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.