Man tar en chokladtårtbotten, delar den så man får två bottnar, sen smetar man ut ett regält lager med frosting på ena bottnen och lägger över den andra
Jag smaksatte min med saffran, mortlad kardemumma ochpistagenötter – en riktig god kombination. Lägg den tillsammans med den kondenserade mjölken, saffranet, smöret och kardemumman i en kastrull
Ta ut en rulle när det är hård och skär den i tunna skivor med en vass kniv. Grovhacka chokladen och nötterna Blanda smör, socker, ägg, mjöl, bikarbonat och vaniljsocker i köksmaskin
I alla fall så gjorde ju jag ett recept på en banan – och chokladkaka (klick) här i dagarna och idag fick delar av den alltså bli till fina små cakepops doppade i choklad och toppade med godsaker som quinoapuffar, bipollen, matchate, lingonpulver ochpistagenötter
En vecka över tiden kom hon med buller och bong. Garnera med resterande hallon. Kändes inte som det var länge sedan vi mitt i natten for i ilfart genom Kalmars gator mot rödljus och stopplikt
Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från ochmed nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Dig som älskar choklad i mängder och jordnötter. Jag använde en väldigt liten för att få den hög, går lika bra att ta en större och göra plattare kakor
Den krispiga och salta botten i kombination med ett tjockt lager mjölkchokladtryffel är lika med MUMS =) Det är väl tur att det räcker med en liten minibit - sedan känner man sig nöjd
Toppa med grädden, chokladsåsen och marängerna, eller något annat smarrigt. 1Vispgrädde, chokladsås och minimarängerSå här gör du 2 minuter Lägg den hackade dumlen och nutellan i botten på en mugg
Klä en form, med löstagbar botten, med bakplåtspapper (jag spänner fast ett mellan botten och sidan och sedan två lösa bitar runt kanten som går upp en bit över kanten på formen) eller smöra och bröa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.