ev färsk chili och gröna oliver. 4 kycklingklubbor 2-3 msk dijonsenap (justera mängd efter smak, jag har i 3 stora msk) 6 gula lökar 4 klyftor vitlök 2 citroner 2 msk äppelcidervinäger 2 lagerblad 2 tsk chili- eller paprikapulver 2 buljontärningar (gärna hönsbuljong men grönsaksbuljong funkar också) salt, peppar ca 2 dl vatten olja till stekning ev färsk chili och gröna oliver
Servera med klyftpotatis och broccoli. Salta och peppra. Häll över 2 dl hönsbuljong och koka upp. Blanda 2 msk vetemjöl och 2 dl matlagningsgrädde och vispa ner i skyn. Tillsätt 2 tsk kinesisk soja och 1 msk dijonsenap. Strö 125 g knaperstekt bacon och 2 msk hackad gräslök över kycklingen
Salta och peppra och pensla med soja. Servera med ris eller blomkålsris. Koka upp grädde med fond, tomatpuré, ev chilisauce, curry, cayennepeppar och smaka av såsen
Ringla över olja krydda med salt, peppar och rosmarin. Måndag och kyckling blev det till middag, riktigt gott och enkelt också då det sköter sig själv i ugnen
Pensla runtom kycklingen och på med Knorrs kycklingkrydda. I samarbete med Kitchentime. En god och mättande söndagsmiddag som inte kräver alltför mycket av kocken
Servera med ris ochkycklingklubbaoch en god sallad. Lillen var inte helt förtjust i den heller, kryddig och god iof, men för oss fungerar det bättre med en grillkryddblandning på kycklingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.