Plommon- & rosmarinmarmelad
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g plommon
  • 14 kvistar rosmarin
  • 12 dl syltsockerDela och kärna ur plommonen.
  • 1 Koka plommon tillsammans med två hela rosmarinkvistar och bladen från de två övriga. Koka upp och låt sjuda under lock i ca 15-20 minuter, tills de är sönderkokta.
  • 1 Höj värmen och tillsätt socker, koka kraftigt i 2 minuter och skumma av.
  • 1 Lyft kastrullen från plattan och låt marmeladen svalna något. Rör om då och då.
  • 1 Lyft upp de två hela rosmarinkvistarna och häll upp i väl rengjorda brukar. Förvara svalt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.