Jag hittade ju ett recept på helt glutenfri och vegetarisk pizzaoch häromdagen testade jag det. Bred på oströran på quoinadegen, lägg på citronskivor, schalottenlök och färsk och/eller torkad basilika
Då tändes grillen ochpå den blev det fylld lövbiff ochnaanbröd till detta krämig potatisgratäng. Det var lite dåligt väder på dagen, men på eftermiddagen kom solen
Salta och peppra efter smak och lägg över dem på en tallrik med hushållspapper. Skär bort det träiga längst ner på sparrisen och skär sparrisen i tunna skivor på längden
Skär av sparrisknopparna och stek i smör tillsammans med en klyfta pressad vitlök. Hyvla resten av sparrisen i tunna skivor med hjälp av en potatisskalare
En stor fördel medpizza är att det är så lätt att anpassa till var och ens egen smak. Självklart blir det mer som en riktig pizza om du använder pizzadeg men det är inte så dumt med de färdiga kylda degarna som finns
Pizzapå sötpotatisbotten med majskräm och stekt lök (vegansk & glutenfri). Jag har tidigare gjort pizzabottenpå blomkål, men ska erkänna att jag tycker det är svårt att få dem att hålla ihop - om man inte vräker ner en massa ost som smälter och då fungerar som klister
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.