Lägg ett kronärtskockshjärta i mitten på varje pizza och strö över oregano, basilika och riven ost. Dela degen i 4 bitar och platta till dem med handen
För det mesta så gör jag min pizzadegmed surdeg och för varje gång så blir den bättre och bättre. Igår var det såklart dags för den obligatoriska "fredagspizzan" igen
) Servera med basmatiris och en sallad om man ha vill det. Hetta upp en stekpanna med olja och stek blomkål och paprika någon minut tills det fått fin färg
Som vissa av er kanske redan vet har vi hakat på Djurrättsalliansens veganutmaning, och har i och med det också återfunnit lite matlagningspepp som legat i dvala
Första rätten ut blev därför en Kikärtsgryta medindiskasmaker i Crock Pot. Här har jag fräst lök, vitlök, paprika och zucchini tillsammans med tomatpuré och kryddor i grytan på spisen
Köttfärsen kokas ihop med indisk garam masala, söta russin och salta jordnötter. Indiska eller ej. Jag behöll köttfärsen och några av tillbehören, men valde istället att fylla paprikor med den smakrika köttfärsen
Så, här kommer en quorngryta medindiskasmaker. Brukar ni laga vegetariskt med quorn, då. Jag gillar de indiskasmakerna - kryddigt och smakrikt utan att vara jobbigt starkt
Toppa med en valfri ost. Servera med kokt ris , eller kanske en god pasta. Hetta upp en kastrull med en klick smör, och fräs snabbt den rivna löken och pressade vitlöken
En underbart god höstpizzamed mustiga smaker. Svamppizzamed getost, fikon och serrano. Det blev till att testa nya och underbara smakkombinationer på pizzan häromkvällen
se , men ändrade lite på det och valde att istället servera rätten med mitt blomkålsmos. Tag en stor gryta och häll i rikligt med olivolja och en stor klick smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.