Sist körde vi en vegetarisk variant som blev nästan lika uppskattad som den klassiska med köttfärs. Fräs lök och vitlök tillsammans med kryddorna, ha sedan i champinjonerna och fräs med
Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen. Strö över kryddmix och späd med vatten och krossade tomater
Här har jag gjort en vegetarisk gryta med linser, grädde, färska tomater, vitlök och spenat. Har du många såna recept-äss i rockärmen, blir det mycket lättare att laga varierat
Forma smeten till biffar med hjälp av en sked. Servera biffarna med kokt matkorn och kokt broccoli. Stek biffarna i en stekpanna med smör, 3 minuter per sida
Vi kommer såklart att fira detta med lite god mat och kanske något gott till efterrätt. Se till att de täcks ordentligt (det blir mycket marinad men quorfiléerna kommer att suga åt sig den först i kylen och senare i ugnen)
Gör en tomatsås på krossade eller hela tomater, med lite balsamvinäger, lök, vitlök och kryddor. Ät som det är eller servera tillsammans med bulgur för en matigare variant
Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommon och haricots verts (gröna bönor) och är smaksattmed harissa och en härlig kryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
Till biffarna på bilden åt vi hemgjorda potatisklyftor som var rester från dagen före samt en stor sallad med blandade grönsaker, bland annat grillad majs som är så gott
Skölj av bönorna och lägg dem i en matberedare tillsammans med den kokta pastan. Servera med pasta och tomatsås eller varför inte med potatismos, sås och lingonsylt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.