Vegetarisk gryta med indiska smaker
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Vegetarisk gryta med halloumi
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk koriander
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1-2 tsk garam masala (mått beroende på styrka)
  • 2 tsk hel spiskummin (byt till 1 tsk malen om du inte har hel)
  • 1 rödlök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk fint riven färsk ingefära
  • 2 morötter, slantade
  • 1 paprika, tärnad
  • 1 burk/tetra kikärtor
  • 250 ml kokosgrädde (eller "vanlig grädde)
  • 400 ml krossade tomater
  • 1-2 dl vatten
  • 2 msk Asian fond Green and Fresh (Bong) eller grönsaksfond
  • 100 g svartkål (eller grönkål), strimlad
  • 2 paket halloumiost, skivad eller tärnad
  • ev limesaft efter smak
  • salt
  • Fräs kryddorna i olja en djup het stekgryta någon minut under omrörning tills det börjar dofta gott.
  • Sänk värmen och tillsätt lök, vitlök och ingefära, fortsätt fräsa någon minut under omrörning.
  • Ta i morötter, paprika och kikärtor, rör om och häll i grädde, tomatkross, 1 dl vatten (skölj ur burkarna först med vattnet) och fond.
  • Blanda runt och låt grytan koka upp för att sedan småputtra minst 15 minuter, gärna längre, innan du tillsätter svartkål och låter det puttra ytterliggare ca 10 min så kålen mjuknar utan att bli sönderkokt.
  • Rör om då och då och späd eventuellt med mer vatten under kokningen om du tycker det behövs.
  • Stek under tiden halloumiosten så den får fin färg runt om, ta upp och låt rinna av på papper.
  • Smaka av grytan med salt (tänk på att osten är salt!), ev mer fond och limesaft om du gillar det.
  • Blanda ner halloumiosten och servera, gärna med naan och yoghurt till.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.