Smula över ädelost och lägg på paprikaringar, baconbitar och halverade oliver. 18 skivor bacon. 125 g jäst 2 dl 37-gradigt vatten 1 msk olja 1/2 tsk salt 5 dl vetemjöl 5 stora tomater 150 g ädelost 1 grön paprika i ringar 8 skivor bacon 12 svarta oliver 1 tsk oregano 2 dl riven ostRör ut jästen med det varma vattnet
Pizzarecept är ju kanske lite tråkigt för det är ju inte precis svårt att kasta på olika saker på en pizzabotten, men det här var en så otroligt god kombo så jag måste helt enkelt dela med mig
När glöd och bakstenar har fått upp en bra värme så adderas rökflis, i medpizzan och på med locket. På med bakstenar i grillen i god tid, det tar ett tag för dem att bli varma
Jag tycker att hemmagjord pizza blir mycket godare än köpt (iallafall de "svenska" varianterna som serveras på de flesta pizzerior) och så kan man ju själv välja vad man vill ha på
För den som inte är så förtjust i att göra pajdeg (läs jag till exempel) går det jättebra att använda färdig pizzadeg som läggs i en gjutjärnspanna med fyllning och sedan in i ugnen
Häll pastan, salladen, fetaosten och baconet i en större salladsskål, häll i blandningen med vatten, majonnäs, crème fraiche och vitlök, blanda noga, så att hela salladen blir krämig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.