Pizza med ädelost och bacon
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 12 dl 37-gradigt vatten
  • 11 msk olja
  • 11/2 tsk salt
  • 15 dl vetemjöl
  • 15 stora tomater
  • 1150 g ädelost
  • 11 grön paprika i ringar
  • 18 skivor bacon
  • 112 svarta oliver
  • 11 tsk oregano
  • 12 dl riven ost
  • 125 g jäst 2 dl 37-gradigt vatten 1 msk olja 1/2 tsk salt 5 dl vetemjöl 5 stora tomater 150 g ädelost 1 grön paprika i ringar 8 skivor bacon 12 svarta oliver 1 tsk oregano 2 dl riven ostRör ut jästen med det varma vattnet. Blanda i olja, salt och vetemjöl. Knåda degen ordentligt och låt den jäsa i bunken i 45 minuter. Dela degen i 4 bitar och kavla ut dessa till 1/2 cm tjocka cirklar, eller kavla ut hela degen så den täcker en bakpappersklädd plåt. Skär tomaterna i tunna skivor och lägg på pizzorna. Smula över ädelost och lägg på paprikaringar, baconbitar och halverade oliver. Strö på oregano och riven ost. Grädda pizzorna i 225º i ca 15 minuter eller tills de har fått färg och osten har smält.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.