Idag har jag bakat de här goda petitchouxen efter att ha sett ett avsnitt av hela sverige bakar då de skulle göra munsbitar och den ena skulle vara en petitchoux
Baka petitchoux mixen enligt anvsingarna på förpackningen ( gör de tsk stora) och klipp sedan ett jack och använd en sprits med smal öppning eller en plastpåse och spritsa in fyllningen
75 g Arla® Svenskt Smör. 12 dl vatten. 12 dl vetemjöl. 13 ägg. 1Receptet gäller för 12 st 75 g Arla® Svenskt Smör 2 dl vatten 2 dl vetemjöl 3 äggSätt ugnen på 200°
Skär/klipp av toppen på petitchouxerna. Fyll hälften av petitchouxerna med creme fraiche, rödlök, dill och kallrökt lax och hälften med creme fraiche, dill, rödlök och röd caviar
Efter en del funderande föll valet på petitchouxer, som jag faktiskt aldrig har gjort tidigare. Jag gjorde två olika röror som jag fyllde petitchouxerna med och på ett enkelt sätt hade jag två olika tilltugg, så lika men ändå så olika
En ofta bortglömd, men ack så god, dessert är petitchouxer. Fyll en spritspåse (montera ev en tyll om du vill ha krusiga chouxer) och spritsa ut smeten på klädd plåt i valfri storlek och form, men se till att alla på plåten har samma storlek så de gräddas jämnt
Läckra petit-choux fyllda med vaniljkräm och grädde. Knepen för att lyckas med petit-choux. Spritsa eller klicka ut små bollar eller avlånga petit-choux (ca 5 cm i diameter) på en plåt med bakplåtspapper
PATE A CHOUX. Spritsa smeten på en bakplåtspapper och tryck ut små runda former och lägg på varje petitesserchoux degen och grädda i ugnen på 180 grader i ca 35 minuter
Vi komponerade en lite spretig, men förbannat god middag med lax- och wasabisnittar, svampkrämsfyllda petitchouxer, wienerschnitzel och en färgsprakande efterrätt på inkokta små rabarber med lemon curd, vaniljkräm, en hårdare vaniljgräddegelatingrej och krossade drömmar
Förra året gjorde jag semmelkladdkaka och i år ville jag testa göra petitchoux semlor. Eller rättare sagt, jag har velat göra petitchoux bakelser länge nu
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.