Snabbt skall det gå ibland – och då är det lätt och praktiskt att ta en burk färdig pesto som du brer över laxbitar, riv lite parmesan över, baka i ugn och vips får du en god nyttig rätt
lägg upp lax på en tallrik med pastan vid sidan av. 3 bitar laxfilésalt & citronpeppar3 rågade skedar pesto3 portioner pasta2 dl lättcremefraichesaften från 1/2 citronrivet skal från 1 citron1 röd paprikalägg lax på lite olivolja i en ugnsform. 3 bitar laxfilé. 1 röd paprikalägg lax på lite olivolja i en ugnsform
Smörj en ugnsfast form med lite smör och lägg i laxbitarna med skinnsidan nedåt. 4 PORTUGN 180°NÖDVÄNDIGHETER4 portionsbitar lax2 dl créme fraiche6-8 msk grön pesto4-6 msk pinjenötter 8-10 potatisar1 förpackning fryst grön sparris eller ett knippe färsk1/2 citron, saftenEn nypa socker Vitpeppar, nymaldFlingsaltSmör till stekningRapsolja till stekningGÖR SÅ HÄRSätt ugnen på 180°. 4 portionsbitar lax
Lax. Tina och torka av laxbitarna. Känn med en kniv i laxen. Lax. Lägg laxen på en plåt och bred över 12 matskedar pesto på varje laxbit. Grädda laxen i ugn på 180°C i ca 12 minuter. 4 x 140 g Hemköp Laxfilé
Laxen var supergod. Lägg laxen i en trång ugnsform, salta och peppra lätt. Laxen var supergod. Pestobakadlax 4 pers1 dl pistagenötter(färska, skalade)100 g rumsvarmt smör1 msk kallpressad olivolja50 g grovriven parmesanost½ kruka basilika(1 vitlökskyfta)4 portionsbitar lax, salt, pepparSätt ugnen på 200 grader. Citron créme fraiche1 burk fet créme fraicheskal från ½ ekologisk citronpressad citronsaft efter smakJag serverade laxen med smörfräst grön sparris. Pestobakadlax 4 pers
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Här hemma äter vi ofta lax, det är både gott och nyttigt. Lägg laxbitarna i en smord ugnfast form. 4 st laxfiléer. Ingredienser för 4 personer 4 st laxfiléer
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
"Ännu mer lax. varmrökt lax och ingredienser till en helt underbar basilikasås med parmesan. Servera laxen tillsamans med de ugnsrostade grönsakerna, basilikasåsen och sallad
Dela laxen i kuber och fräs lätt, salta och peppra. 2 laxfileér. Hacka lök och vitlök, fräs i stekpanna. Tina Broccolin och dela i mindre buketter, lägg i stekpannan och stek så de blir varma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.