Blanda ner peston, dressingen och lökmarinaden(alternativt senare) och rör om. För mig har sommarens mest förekommande maträtt varit olika typer av matiga sallader
Sallad med jordgubbar, tomater, fetaost och avokadoDet är många av sommarens bär och frukter som passar bra till den feta och krämiga fetaosten, och jordgubben är absolut ett av dem
Skär fetaost i centimeterstora bitar och skiva mozarellan. Skiva gurka, sallad, tomat och lök. Toppa salladen med ett gäng inlagda chilifrukter (välj gärna blandade röda och gröna chilifrukter), svarta oliver och klippt bladpersilja
Strö över fetaost och grovt hackade valnötter. Salladen går utmärkt att äta som ensamrätt, men funkar också som tillbehör till exempelvis lamm eller kyckling
pesto. Då fungerar denna sallad perfekt. Toppa med skinka, nötter och basilika samt droppa över lite pesto, som du eventuellt har rört ut med lite extra olivolja
Sallader & grönsaker /. Här i en finfin kombination med fetaost och mynta som går att förändra. Ät salladen som den är eller pimpa den med quinoa, matvete eller varför inte bönor, grillad kyckling och salladslök
Tillsätt pesto, smula ned fetaost och krydda med svartpeppar och oregano. Eftersom att jag hade kikärtor, aubergine och kronärtskocka över sedan jag gjorde pizza förra helgen valde jag att använda dessa överskottsingredienser till att laga ett alternativ till den sallad jag i vanliga fall brukar göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.