Pepparrotsås. Sätt ugnen på 175°C. Skala sötpotatisen och skiva i centimeter tjocka skivor. Lägg potatisen i en långpanna och ringla över rapsolja och strö över salt och svartpeppar och lägg timjan ovanpå och ställ in i ugnen
Pepparrotsås. Hälleflundra 600 gr Hälleflundra Salt Svartpeppar 25 gr smör ½ dl rapsolja Sötpotatis och sallad 700 g Sötpotatis 20 vårlökar 150 g bladspenat 150 gr ruccola 1 dl rapsolja 2 msk flingsalt 1 msk svartpeppar Några kvistar färsk timjan Pepparrotsås 100 gr smör 4 dl vispgrädde 1 msk hackad persilja 2 msk nyriven pepparrot Skal och saft från 1 citron 1 tsk salt 1 tsk vitpeppar
Oxfilé med pepparrotsås 2 portPepparrotsås2 dl crème fraiche2-3 msk riven pepparrot (smaka dej fram)½ citron, rivet skal och juicesalt och svartpepparolivoljaBlanda samman alla ingredienser i en skål, smaka av och låt såsen stå och dra en stund innan du serverar den
Pepparrotsås. Pepparrotsås. Nej vet ni vad, nu är det dags för lite husmanskost av den gamla hederliga sorten här i köket, närmare bestämt oxbringa som rimmats och kokts för att serveras med kokta pantoffler och pipparrotssås
I går förenade jag nytta med nöje och tog en långpromenad till Limhamns Fiskrökeri. En promenix på ca fyrtio minuter från där jag bor och eftersom solen strålade, blev det en riktigt angenäm “motionsrundaâ€
Servera som de är, tillsammans med en grönsallad, rökt lax och en kall pepparrotsås. kall pepparrotsås2 dl naturell yoghurt / gräddfil / färskost / kesella1 tsk riven pepparrotsaltBlanda och smaka av med salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.