Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
) Det fick bli pepparbiffmed en underbart god potatisgratäng samt grönpepparsmör. Till efterrätt hade vi chokladfondue med banan och jordgubbar som smakade helt okej för denna tiden på året
Vi älskar verkligen ost och en av de absolut bästa såserna är den med mögelost i. För ett tag sedan åt vi pepparbiff och ädelostsås och det var så grymt gott så jag måste bara ge er lite helginspiration
Just nu är skogen helt belamrad av Karl-Johansvamp och andra goda soppar, vad är då godare än en pasta med mängder av grädde, parmesanost och vitlök för att göra av med lite av den, ett glas rött vid sidan skadar inte heller
Veckans så otroligt goda pirog medsvamp, vitkål och kokta ägg var det så länge sedan vi åt hos oss. Den gången jag tänker på var i samband med att vår son föddes i Umeå
Ringla på lite olivolja och krydda med oregano, basilika och pepparmix. Pepparbiff. Stek köttet hastigt i en het stekpanna (gärna grillpanna för att få de fina ränderna) och krydda med salt och peppar
I ett avsnitt gjorde han en enkel svamprättmed krispiga brödsmulor, rosmarin och vårlök. Stek svamparna hela i en blandning av smör och olja tills de har fått fin yta på båda sidor
Min svamp får en lite sötma från honung, men du kan annars använda sötningsmedel om du vill. Mycket god blev den till en glutenfri ankleverterrine från Guyader som jag köpte med mig från senaste besöket på Åre Delikatess
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.