400 g gnocchi ( som en öppen snäcka) 500-600 g fläskfilé, skivad i cm tjocka skivor 12 champinjoner, dela i kvartar 1 dl strimlade soltorkade tomater i olja, strimla 8 cocktailtomater, delade i kvartar 10-15 färska basilikablad, finstrimla 1,5 dl riven. 500-600 g fläskfilé
Idag tänkte jag också tipsa om en god pastagratäng som jag hittade hos Erika på Smaskelismaskens. men ganska mysigt ändå med plankstek, ostbricka och lite annat smått och gott
Koka upp pastan med lite salt och skiva och bryn fläskfilén, krydda med svartpeppar. Under tiden kokar du upp grädden och crème fraichen tillsammans med sweet chili och sambal oelek
Putsa köttet och krydda med salt och peppar. Smula osten och blanda med pastan. Garnera med rucola. Bryn köttet väl runt om på medelvärme i en stekpanna med smör, 5 minuter. 500 g fläskfilé
sitter här med magen i fyra hörn sent på kvällskvisten. Förutom att Marie har justerat receptet något så har även jag donat lite med det och jag bjuder på min version
Putsa fläskfilén, skär den längs med, nästan helt igenom. Servera t e x med Hasselbackspotatis, grönpepparsås och grillad tomat (tomaten kan läggas i samtidigt som filén i formen)
Istället har jag laddat frysen med diverse maträtter som kan tänkas vara trevliga att ta fram på kvällskvisten när man kommer hem från jobbet och kanske inte alltid är sugen på att ställa sig vid spisen Här kommer en rätt som är riktigt god som passar perfekt att göra på fläskfilé som fläskytterfilé
Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Smaka av med salt och peppar och servera med rostade rotsaker, klyftpotatis och brysselkål
Passade på att hälsa på hos mina föräldrar och lagade mat med tillsammans med mamma. Klipp över soltorkade tomater och servera med förslagsvis broccoligratäng eller en sallad
Jag skulle få långväga besök och ville servera något gott till middag. Efter lite funderingar och vånda så beslöt jag mig för att bjuda på en fläskfile gryta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.