Så krämig och så god. Hacka kycklingen och lök i tärningar, hacka soltorkadetomaterna i mindre bitar, finhacka vitlöksklyftorna och dela cocktailtomaterna i halvor
Avsluta med béchamelsås, skivade tomater och ost på toppen. Fräs färsen i smör tills den fått gyllene färg, tillsätt grönsakerna och fräs någon minut tillsammans med tomatpuré
Jag gjorde två stycken, den ena gjorde jag med veggofärs och den andra med köttfärs. Tillsätt färsen, pressa i vitlök, krydda med oregano, basilika och stek allting under omrörning tills färsen får färg
Vid servering kunde den som ville toppa sin tallrik med stark jalapeno. 1 stor långpanna, ca 12 portioner (du kan halvera mängden om du vill göra mindre sats) 1000 g pasta 50 g smör 1 purjolök eller 2 st lök 6 msk vetemjöl 1,5 l mjölk (gärna 3% fetthalt) 300 g riven cheddarost (annan ostsort funkar också bra om du vill ha mildare smak) 100 g vanlig riven ost 2 tsk dijonsenap (kan bytas ut mot vanlig senap eller uteslutas) 2 krm riven muskotnöt Ca 2-3 dl färsk eller inlagd jalapeno (justera mängd efter smak) Salt & peppar Gör såhär
Krydda med örtsalt, peppar och vitlök, ringla på olja eller lägg i smörklickar, rör om. Servera rätten som den är, med en god sås/dressing eller vitlökssmör och varmt bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.