När det var dags att jag leta ingredienser till gårdagens middag hittade jag bland annat oliveroch fetaost i kylskåpet, alldeles perfekt för att göra en pastagratäng i grekisk anda
Ingredienser Portioner. 4 1 butternutpumpa (à ca 1,2 kg) 3 msk olivolja 2 tsk torkad rosmarin 1 tsk flingsalt 1/2 tsk svartpeppar 250 g pasta t ex penne 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 200 g babyspenat 250 g mascarpone 150 g fetaost 3 dl finriven parmesanost 2 krm chiliflakes 1 dl panko Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Hittade detta recept på supergott bröd, passar perfekt om du ska servera en gryta, eller ät dom bara som dom är med lite smör på, kanske till kvälls teet25 gr jäst2½ dl vatten2 msk rapsolja1 tsk timjan½ tsk salt½ dl kesella5½ dl mjölmix med fibrer½ rödlök½ paket fetaost (75 gr)6 st svarta oliver (urkärnade)2 msk hackade soltorkade tomaterGÖR SÅ HÄR. Hacka löken och tomaternaSkiva olivernaTärna fetaostenSmula jästen i bunkeVärm vattnet och oljan till fingervarmtHäll det sedan i bunken med jästen, rör om så jästen löser sigTillsätt timjan - salt - kesellaBlanda välTillsätt mjölmixen och blanda, gärna med elvispen(degen är väldigt kletig men så ska den vara)Blanda sedan i rödlöken - hackade tomaterna - oliverna - tärnad fetaostBlanda ihopSkeda upp degen i 10 bullformar (stora bullformar)Jäs under bakduk i 45 minSätt under tiden på ugnen 225 graderGrädda brödet i mitten av ugnen ca 10 minPensla det färdiga brödet med vattenLåt svalna på galler under bakdukSedan är det bara att njuta, antingen tillsoppa eller en god köttgryta, eller ät den som den är, ljummen med lite smör på. 6 st svarta oliver
Jag kom att tänka på en maträtt som mamma brukade göra när jag växte upp ochmed det som inspiration ochmed lite smårester i kylen så blev det en pastagratängmed bacon, som blev riktigt god
Skiva knackkorv, körsbärstomater och fetaost. Koka upp matlagningsgrädde och mjölk, tillsätt hälften av den rivna osten och rör om sakta tills osten smält
Avsluta med några varv från pepparkvarnen. Ringla över olivolja och strö på oliveroch mynta. Skär vattenmelonen i skivor eller kuber och lägg upp på ett fat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.