En typisk Italiensk pastarätt som är väldigt enkel men ändå ger en festkänsla, pastan ligger i en krämig sås med lite chili, champinjoner och sockerärtor
Koka pastan och häll av kokvattnet. Vänd ner skink- och ostsmeten i pastan, rör om. 4 personer350 g pasta1 hg lufttorkadskinka2 hg ricottaost1/2 dl grädde1 msk olivolja70 g riven pecorino-ost15 g hackad persiljasvartpepparStrimla skinkan och blanda med ricottaosten. 350 g pasta
Tillsätt sedan parmesan, skivade champinjoner och lufttorkadskinka. Nu när jag börjat med denna blogg och lagt min andra på is så tänkte jag plocka fram lite favoriter därifrån lite då och då
Mixa ärtor, solrosfrön, parmesanost i en mixer, tillsätt oljan lite i taget. Servera med nykokt pasta och god skinka samt strö gärna över lite hela solrosfrön eller ännu bättre
Sparris med bacon, parmesan och nötter är magiskt. Salta nötter, jag tog paranötter idag, men det går bra med vilka som helst eller rostade pumpa/solrosfrön
Förrätten blev en variant på den klassiska lufttorkadeskinkanmed melon. Det är måndag idag - men semester, så vi bestämde oss för att lyxa till det liet med en god trerättersmiddag efter att barnen gått och lagt sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.