Slå av vattnet från pastanoch blanda samman allt tillsammansmed två äggulor. Middagen är klar på den tid det tar att koka pastavattnetoch sedan färsk pasta
400 g Zeta Strozzapreti Casa Di Luca 1 gul lök, hackad 2 klyfta vitlök, hackade 0,5 dl Zeta extra jungfruolivoljaclassico 1 dl vittvin 250 g Zeta mascarpone 65 g spenat 200 g rökt lax
Tillsätt den frysta spenatenoch fräs ytterligare en liten stund. Istället kokade jag pastavidsidan av och när såsen var klar vände jag enkelt ned pastani såsen och toppade medriven parmesan och oregano – klart
Servera med den nykokta pastan, riv parmesan grovt över på tallriken. Lägg spenateni pannan, helst tinad, men det gick bra med frusen också, häll på grädden och låt koka samman
Häll tillbakapastani grytan och sätt tillbaka den på spisvärmenigen. Originalreceptettill den här snabblagade pastarätten kommer från den kanonfina bloggen 'Smaskelismaskens' (se här)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.