1 Skagenröra
med räkor300 g räkor med skal, ca 2-3 msk hackad dill 4 tsk ishavsrom 1 dl majonnäs 1 dl crème fraiche Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak Ev cayennepeppar, efter smak 2 tsk pressad citron, ca 2 msk finhackad rödlök, caSkagenröra med räkor
Skala räkorna. Hacka dem grovt och blanda i en skål med dill, ishavsrom, majonnäs och crème fraiche. Smaksätt med salt, svartpeppar, cayennepeppar, citronsaft och finhackad rödlök. parmesansnäcka
Hetta upp en teflonpanna på medelvärme. Bred ut 1 dl grovt riven parmesanost i pannan. Forma osten till en tunn rundel och stek tills den blir gyllenbrun. Drag pannan från plattan och låt ostplätten stelna lite så att den går att lyfta. Ta upp den och lägg den försiktigt över ett uppochnervänt glas. Tryck försiktigt ner kanterna runt om till en ”snäcka”. Låt svalna och bli hård. Skär isbergssalladen i mindre bitar och lägg i botten på ”snäckan”. Strimla hälften av laxen och lägg ovanpå salladen. Dekorera ”snäckan” med en halv laxskiva och kruksallad. Fyll på med 2 msk skagenröra, toppa med skalade räkor och en tsk svart kaviar samt dekorera med dillkvist, finhackad gräslök och en citronskiva. Hela ”snäckan” serveras på en bädd av strimlad isbergssallad.
Olja in laxen med olivolja och krydda med. Grovhacka gul lök med innersta skalet kvar. Hetta upp rapsolja och smält smör i en stek- eller traktörpanna och fräs gul lök och vitlök på svag värme
Speciellt sugen blev jag på att laga svart råris med lax, rödkål och edamebönor. Just det att recepten baseras på helt vanliga livsmedel de flesta har hemma eller hittar i sin lokala affär samt att det är enkla okomplicerade tillagningar gör att recepten och boken verkligen kan komma att användas
Salta och peppra fiskfiléerna. svartkaviar. Fördela kaviaren eller spar den tills fisken är tillagad. Bred champinjonkrämen över fisken och slå över grädden
Varva räkor, lax och sallad i parmesansnäckan. Toppa medskagenröranoch garnera med gräslök. Forma en tunn rundel med en stekspade och låt osten smälta tills den är gulbrun
Servera med yoghurten, den hackade rödlöken och på toppen en rågad tesked svartkaviar. Smula sönder jästen i en bunke och tillsätt salt, olja och det ljumma vattnet
varmrökt lax och ingredienser till en helt underbar basilikasås med parmesan. Med oss hem fick vi bl. Sist Johan var och hälsade på mig tog vi bilen till Ica Maxi och shoppade loss
Vi serverade laxen med luftigt basmatiris, kokt broccoli och lite färska grönsaker. Det är så skönt att kunna känna vad maten smakar igen eftersom allt har smakat som papper de senaste dagarna och aptiten varit obefintlig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.