Parmesanrostad blomkål med gremolata
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 1 olivolja
  • 1 cirka 2 dl finriven parmesan
  • 1 salt
  • 1 nymalen svartpeppar
  • 12 citroner, rivet skal och lite saft
  • 11 vitlöksklyfta, mycket finhackad
  • 11 knippa persilja, finhackadRostad blomkål: Värm ugnen till 200 grader. Ansa blomkålen och skär den i cirka två centimeter grova skivor. Det är oundvikligt att de går sönder lite i kanten, men alla bitar ska med i ugnen. Lägg blomkålen i en långpanna och ringla över generöst med olivolja. Låt den rinna ner genom blomkålen. Salta och peppra. Rosta blomkålen i cirka 30 minuter, vänd den försiktigt ett par gånger under tiden.
  • 1 Gremolata: Blanda samman samtliga ingredienser och smaka av med några droppar citronsaft.
  • 1 När blomkålen nästan är klar strör du över parmesanosten och rostar i cirka 10 minuter till. Ta ut blomkålen ur ugnen och strö över gremolata.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.