11 knippa
persilja, finhackadRostad blomkål: Värm ugnen till 200 grader. Ansa blomkålen och skär den i cirka två centimeter grova skivor. Det är oundvikligt att de går sönder lite i kanten, men alla bitar ska med i ugnen. Lägg blomkålen i en långpanna och ringla över generöst med olivolja. Låt den rinna ner genom blomkålen. Salta och peppra. Rosta blomkålen i cirka 30 minuter, vänd den försiktigt ett par gånger under tiden.
1 Gremolata:
Blanda samman samtliga ingredienser och smaka av med några droppar citronsaft.
1 När
blomkålen nästan är klar strör du över parmesanosten och rostar i cirka 10 minuter till. Ta ut blomkålen ur ugnen och strö över gremolata.
Kokt broccoli med tryffelolja och potatis- och blomkålsmos smakar inte heller fel till lammet. Lammytterfilé är ett jättegott kött som passar bra med vitlök och citron
Alsace ligger granne med Tyskland. Ansa och skölj blomkålen. Den vanliga varianten blir ofta lite trist, men med vitt vin i såsen får den en välbehövlig smakskjuts
Ni som följer mig på Instagram har kanske märkt att jag är inne i en blomkålsperiod just nu. Caulifloats med kanelsmak, bär, kokt ägg, superfood smoothie (mandelmjölk, greens+, rödbetspulver, spenat)
Den här gratinerade blomkålen tillkom nyligen under såna omständigheter. När jag är sjuk och inte riktigt orkar laga mat (vilket jag varit nyligen) blir det därför alltsomoftast en färdiggrillad kyckling med potatissallad till middag
Koka den mjuk, men med lite spänst, låt rinna av väl. Dela blomkåleni mindre bitar. Lägg den varma blomkålen i en ugnsfast form och ringla över olivoljan, strö över parmesan, persilja och sist ströbrödet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.