Igår år vi stekt lax med hollandaisesås och baconlindad sparris. Jag kommer att servera vitkålsjansson, ansjovisrulle, köttbullar, prinskorv, rödbetssallad, olika sorters sill, rökt lax, kokt ägg med majonnäs och så till alltsammans så får vi en kall snaps
Sparrismed bacon, parmesan och nötter är magiskt. Salta nötter, jag tog paranötter idag, men det går bra med vilka som helst eller rostade pumpa/solrosfrön
Till det gjorde en ny rätt, rotfruktsmos med nyriven parmesanost, och gratinerade gyllene. Vispa sönder allt med en elvisp, det kan vara kvar lite bitar, det gör ingenting, det ger lite "textur" till gratängen
Koka den mjuk, men med lite spänst, låt rinna av väl. Dela blomkåleni mindre bitar. Lägg den varma blomkålen i en ugnsfast form och ringla över olivoljan, strö över parmesan, persilja och sist ströbrödet
Hon bjöd på parmesangratinerad zucchini, aubergine och tomat med kycklingfile. Jag har infört att alla i familjen får välja mat varsin dag och då också laga den eller hjälpa till, beroende på ålder
Krydda kycklingen med salt och peppar och bryn den runt om och lägg dem ovanpå spenaten. Häll såsen över kycklingen och avsluta med att riva parmesanosten och strö den över kycklingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.