Låt de mjölkvita mjölkresterna sjunka till botten och häll sedan av det klara smöret. När sparrisen är färdigkokt häller du av vattnet och arrangerar sparrisarna vackert på ett stort fat eller på varje portionsfat
Finhacka vitlöken, hacka löken, paprikan, chilin och morötterna och stek i hälften smör och hälften olivolja tills lök sorterna känns mjuka men inte fått färg
4 Vinägrett 2 schalottenlökar skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronsaft 1 kruka persilja 5 msk olivolja salt svartpeppar Sparris och bacon 500 g grön sparris olja (till sparrisen) 350 g skivat grillbacon Till garnering 100 g parmesanost bladpersilja Lägg till i inköpslistan
Här har jag lagt den baconlindade sparrisenpå en bädd av quinoa, som jag hällt en citronsås över. Jag älskar sparris, och nu är det verkligen läge att ta ut svängarna
Lyft upp sparrisen och lägg den på ett fat med en bit hushållspapper. Vispa äggulorna, citronsaft, vatten och salt i en kastrull på medelvärme eller i ett varmt vattenbad
Skär av sparrisknopparna och stek i smör tillsammans med en klyfta pressad vitlök. Jag älskar sparris. Måndag hela veckan känns det lite som, så därför passar jag på att bjuda på ett recept på en lättlagad sallad så kan du testa något nytt för att få lite variation i matekorrhjulet
Bland annat bjöd vi på den här goda sparrisrätten, som bestod av nyskördad och smörstekt sparris, parmaskinka, torrostade pinjenötter och riven parmesanost
Lasagne på nötfärs med vitt vin, trattkantareller,. I stället tog jag rosmarin, trattkantareller i såväl färskt som torkat skick, vitt vin, lagerblad, och slutligen avsevärt mycket mindre av tomatkonserv än vad jag brukar
Från första början var min tanke att jag skulle göra en vit glögg på en bas av flädersaft. Tillsätt det vita vinet och värm glöggen varsamt, utan att den får koka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.