Godast är den som dipp med knapriga pitachips att doppa i – mums. I Europa är det vanligt med take-away ställen som serverar hummuswraps, och då är det enkelt att få en vegoversion
För denna version med subtil dillsmak var så god att när jag bjöd den på min bästis Emma tyckte hon så mycket om den att hon ville att jag skulle göra den när jag lagade mat hos henne nästa gång
Paprikadipp. Blanda crème fraiche med Ajvar Relish i en skål och smaka av med salt och peppar. Häll mjöl på en annan tallrik och vispa upp äggen med en gaffel i en djup tallrik
Muhammara (eller mhammara) är en paprikadipp som ursprungligen kommer från Syrien. Muhammara fungerar bra som dipp för bröd eller som pålägg, men också supergott tillsammans med falafel
Servera medpitachips. Vi äter med ögonen, eller hur. Denna gången gjorde jag små pitachips. Den här skålen fyllde jag med allt jag älskar och färgerna gjorde mig så glad
Hela familjen längtar till stugan nu, med utefrukost i pyjamas, promenader i skogen, fiske från båten, sandstranden där man kan bygga oändligt många sandslott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.