Omeletten tillagade jag i ugnen och jag fyllde den medchampinjoner, skinkaochpaprika. Fräs champinjonernaoch lägg i slutet i paprikan så att den får fräsa med en stund
Och gärna något tillbehör, som här till exempel med rejäla bitar av frästa champinjoner. Jag gillar köttfärs som råvara och att baka ihop en limpa med olika sorters fyllningar och härlig stekyta är ett bra sätt att använda det på
Köttet är platt fyllningen påbörjad medskinka, mozzarella och (tyvärr) torkad basilika. Men om du skär med kniv igenom filén på längsen utifrån och in så kan det gå
En fylld, benfri kotlettrad med rökt skinka, vitlök, persilja och soltorkade tomater. Är så enormt tacksam att jag är uppväxt med riktig husmanskost och mat lagad från grunden, kanske hade det inte funnits nån ”Kryddburken” om det inte vore för farmor, mamma, pappa, tant Greta och alla kulinariska middagar som vi ofta åt utomhus när jag var liten, och då menar jag inte snabbmat i korvkiosken eller Mc Donalds… (Mc Donalds fanns dessutom inte i Norrland när jag var liten
Krydda medpaprikapulver, chili och citronpeppar och låt sjuda tills riset är färdigt. Paprikapulver. Stek under tiden även de kvartade champinjonernaoch kantarellerna och den hackade rödlöken i en annan stekpanna
Pensla rikligt med uppvispat ägg så kanterna limmas ihop. Strimla skinkan fint. Vik försiktigt ihop degen, först från kortsidorna sedan uppifrån och nedifrån så det blir ett avlångt paket
Här kommer ett förslag, små fyllda gratinerade champinjonermed bacon och smak av timjan. Snart är det nyårsafton, och de flesta av oss kommer väl att vaka in det nya året med något bubbligt i glasen och något litet tilltugg därtill
fylldpaprika. När svampen har mjuknat, häll bort överflödigt vatten, tillsätt olja eller flytande margarin, paprikaoch lök och stek en stund tills allt mjuknat något
Gör såhärTa av stammen från champinjonernaoch mixa dem tillsammans med de övriga ingredienserna. Fyll champinjonernamed smörblandningen och toppa med ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.