11 st
rulle kyld smördeg 250g 6 skiva kokt skinka ca 100g 140 g kvibille gräddädel 150 g champinjoner olivolja 1 msk färsk timjan 1 dl cocktailtomater äggSätt ugnen på 200 grader.
1 Rulla
ut smördegen på medföljande papper. Strimla skinkan fint. Riv osten på grova sidan på rivjärnet.
1 Hacka
champinjonerna grovt och stek dem i olja och hackad timjan. Halvera tomaterna.
1 Fördela
skinka, champinjoner, ost och tomater över degen. Ringla över lite olja. Vik försiktigt ihop degen, först från kortsidorna sedan uppifrån och nedifrån så det blir ett avlångt paket. Pensla rikligt med uppvispat ägg så kanterna limmas ihop.
1 Grädda
mitt i ugnen i cirka 30 minuter tills rullen fått fin färg. Servera med blandad grönsallad.
1 förp smördeg, kyld på rulle (à 250 g) 1 dl crème fraîche ca 400 g grön sparris (så tunna du kan hitta) ca 20 g parmesanost 1 citron 0,5-1 tsk chiliflakes flingsalt olivolja
Skala och skiva potatis och morot. Skala och hacka lök och vitlök. 1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smulig i en gryta med smör. 1Lägg ner allt i grytan och tillsätt, vatten, fond, salt, peppar och soja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.