Här e några choklad cupcakes som jag gjorde för ett tag sedan. Dom blev nog lite torra för min egen smak (med tanke på att mitt absoluta favorit Bakverk är den kladdiga kladdkakan)
Denna fina maskin är en present till mig själv från mig själv. En "hålla-motivationen-uppe-som-gravid-present" (alla ursäkter att köpa något är bra ursäkter) som jag gav mig själv för ett par veckor sedan
Idag tog jag tillvara på en del av köttfärssåsen och använde i en pastagratäng. Jag brukar göra pastagratäng med överbliven köttfärssås som blir lite olika från gång till gång beroende på vad jag råkar ha hemma att piffa upp med
De som brukar hänga i vårt kök minns kanske att vi för ett tag sedan bjöd på ett inlägg och recept med lite annorlunda styckningsdetaljer som vi provat
Kärleksmums225 gram smör5 ägg4 dl råsocker3/4 dl majs eller solrosolja3/4 dl mjölk4,5 dl vetemjöl1,5 dl kakao2,5 tsk bakpulverSätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Bred det över kakakn och strö över 2 dl kokosJag har aldrig lyckats att baka fluffiga och smaskiga kärleksmums förut kanske är skillnaden oljan
Andra bullar, fortfarande med kanel och kardemumma …. Jag blir så irriterad när jag bakar. Kanske för att jag hatar att baka, men ändå gör det som någon form av manisk handling
Förra veckan var jag ju inne på det där med Ingefärspepparkakor. Ni minns nog det gamla receptet från Prinsessornas kokbok som efterfrågades av en läsare
Ja mina vänner, då var det dags för mitt andra bidrag till "Grönare högtider". Som jag berättat innan så är det ju påskrecept det handlar om nu och om jag får säga det själv så är ju i alla fall färgerna på den här härliga förrätten väldigt "påskiga"
Den andra vinnaren i semmeltävlingen är nämligen inte så mycket en fastlagsbullevariant som en semmelinspirerad efterrätt inskickad av Linus Holmlund – semmeltiramisùn
Inte så illa improviserat, med andra ord. Andra bullar. Om vi nu kan hålla på och laga försvenskade varianter av fransk, italiensk och thailändsk mat - då kan jag väl laga en svenne-variant av turkisk mat
Blir nästan alltid att mina laxburgare får asiatiska smaker, vilket kanske inte är så konstigt eftersom vi har en förkärlek till dessa kryddor som ni vet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.