Plocka upp äggetmed en hålslev eller liknande och låt rinna av på en kökshandduk. Fräs lök och vitlök i smöret i en liten kastrull på medelhög värme tills den blir genomskinlig
Vad behöver man för ägg benedict. 2 ägg1 msk Vitvinsvinäger eller ättikssprit1 sats hollandaisesåsBröd, gärna surdegsbrödRökt skinkaFärsk persiljaSalt och peppar. 1Vad behöver man för ägg benedict. 12 ägg1 msk Vitvinsvinäger eller ättikssprit1 sats hollandaisesåsBröd, gärna surdegsbrödRökt skinkaFärsk persiljaSalt och peppar
Kan meddela att de bägge även funkar bra till frukost. ja, kanske inte till en redig grötfrukost, men till pocheratägg och hemmagjord hollandaise blir det en fullträff
Ett pocheratägg är superkrämigt både inuti och utanpå, och ett enkelt sätt att lyxa vardagspastan med, eller lägga på en bit rostat bröd ihop med färskost och avokado
Stek kantarellerna i smör tillsammans med schalottenlök, krydda med salt och peppar Lägg upp kantarellerna medägget och strö persilja och parmesanost över
Pochera antingen båda äggen tillsammans (knäck det andraägget i koppen efter du sänk ned det första, sänk ned det andra och ta upp dem samtidigt tre minuter senare, eller efter vartannat
Gör likadant med det andraägget. Dela upp bönblandningen på två tallrikar, lägg ett ägg på toppen av varje och garnera med parmesanost, vårlök och svart peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.