Paolos hemgjorda gnocchi
www.coop.se
www.coop.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g mjölig potatis
  • 18 dl vetemjöl
  • 12 ägg
  • 11 msk olivolja
  • 11 tsk salt1 Skala och koka potatisen i saltat vatten. Låt svalna. Häll ut det mesta av mjölet blandat med salt på arbetsbänken och pressa potatisen i en hög ovanpå. 2 Gör en grop i den pressade potatisen och knäck ner äggen. Ringla över oljan och arbeta ihop till en smidig deg. 3 Tillsätt mer mjöl om degen är kladdig. Forma degen till tumstjocka rullar. Skär i ca 2 cm långa bitar. Tryck till bitarna lätt mot en mjölad gaffel. 4 Lägg den färdiga gnocchin på den mjölade bänken eller på ett fat. Lägg ner gnocchin i omgångar i saltat kokande vatten med en skvätt olja. 5 Lyft upp med en hålslev när de flyter upp till ytan, efter ca 3 min.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.