Chokladmoussefyllda pannkakor med jordgubbskräm och vispad grädde. Vill man göra dessa pannkakor som efterrätt räcker det att servera en halv pannkaka per person
Goda pannkakor – här har det redan försvunnit fem stycken från uppläggningsfatet. Väljer du en grövre mjölkfri och naturligt glutenfri mix, måste du ta lite mer vätska – se ovan
Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött på och testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
Dinkelpannkakor med bovetemjöl & Chiafrön. Vispa ihop ägg och hälften av mjölken, rör sedan ner dinkel, chiafrön samt bovetemjölet och vispa för hand till en jämn smet, rör sist i resten av mjölken
Frukosten idag bestod bland annat av de här smarriga amerikanska pannkakorna. Godmorgon, solen strålar här i Skåneland och tidigt i morse blev det en underbar springrunda vid havet
Valet föll på amerikanska pannkakor som skulle ätas med lönnsirap, bacon och stekta ägg. Pannkakorna kommer jag att göra fler gånger, gärna på landet till en matig frukost eller som mellanmål
Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Servera med bär och grädde. Ingredienser till 3 pannkakor/ 1 portion2 ägg1 dl mjölk1,5 msk vispgrädde1 msk Lindroos fiberhus1/2 msk chiafrön 0,25 dl mandelmjöl1/4 tsk saltSmör till stekning Grädde och bär till serveringGör så här 1. Ingredienser till 3 pannkakor/ 1 portion
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.