Jag bjöd dem på en riktig klassiker, pannbiffmedlök och fick därmed också ett tillfälle att uppdatera mitt gamla vegetariska recept på rätten för att funka som veganskt och i det nya post-Formbar färs Sverige
Jag gjorde en variant påpannbiffarmed massor av Greklands goda smaker. Riv zucchinin grovt och vitlöken fint, blanda ner i färsen med grädde, rödvin och frön
Jag satt och bläddrade bland lite gamla recept och hittade detta på en klassisk pannbiff. Smält smöret i en stekpanna och och bryn löken först påmedelvärme och sedan på svag värme tills den är brun och mjuk
Jag serverade soppan med spröda smördegspinnar med ost, som jag köper på Lidl. Den som inte har tillgång till eller är förtjust i Ricard (eller annan typ av Pernod) gör rätt i att smaksätta soppan med en skvätt vitt vin
Lika självklart var det att göra min variant på pressgurka till pannbiffar och mos. Lägg tillbaka biffarna och håll varma i skyn medan du värmer på den stekta löken igen
Dela den medelstoralökenpå hälften. Jag har dock känt att de biffrecept jag haft på g hittills varit lite för ocharmiga för att uppmana till att ätas utan burgarbröd och tonvis med dressing
Första gången jag gjorde cookiesen (påLCHF-vis och med kokosolja) lät jag degen vila i kylskåp och skar skivor av den, andra gången (med rårörssocker, vaniljsocker och mandelolja) rullade jag degen till bollar direkt och gräddade
Teaterpjäsen Påklädaren står på menyn och innan dess ett glas vin och något gott att äta tillsammans med bästa vännen M som jag träffar alldeles för sällan
I give you, pannbiffmedlök, gjorda på Quorn Färs. Dela den medelstoralökenpå hälften. Jag har insett mer och mer att vi verkligen använder så mycket smör, grädde och ägg på ren slentrian när vi kan få lika goda (men liiite annorlunda) resultat med god olja, havregrädde och stärkelse istället
Häll på vatten och smaksätt med soja, flytande honung, lite salt och peppar. Forma till biffar och stek snabbt båda sidor i lite fett på hög värme så att de får stekyta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.