Nuförtiden pratas det mycket om att man ska laga mat med säsongens råvaror. När det gäller frukt och bär så finns det ingen säsong som överträffar sommaren
Som nummer två den här frukostveckan delar jag med mig på en smoothie på kvarg, frystabär, några droppar ekologisk honung och en äggröra med solrosskott på ett gott och grovt bröd
Innan jag blev förkyld hann jag dock avnjuta en härlig alla hjärtans dag med mycket smarrig mat. Fryst cheesecake som jag dekorerade med hallon, hallonsås och hackad vit choklad
Ta fram en liten stund innan servering så den får tina lite och garnera med färska bär. Mixa jordgubbarna som helst ska vara färska, men jag hade frysta tinade och det gick bra också
Dekorera gärna med färsk frukt eller bär. Vispa sist äggulorna med sockret pösigt. Mosa osten och blanda ner den i vaniljsockret, rör samman med äggulorna och sockret (med elvisp)
Vispa sedan äggulorna tillsammans med sockret pösigt. Blanda philadelphiaosten med vaniljsockret och blanda sedan ner det i bunken med äggulorna och sockret
Det har vi firat med skönsång och paket på morgonkvisten och kalas med Johans familj i eftermiddag. Som tårta gjorde vi en Fryst Daimtårta med mandelmarängbotten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.