Både goda och fyllda med proteiner, fibrer, antioxidanter, vitaminer och inte minst nyttiga fetter. Forma till små bollar och rulla hälften av bollarna i lakritspulver och andra hälften i raw kakao
Kakao-Lakritsblandning. Blanda kakao och lakritspulver. 2-3 msk lakritspulver (köp färdig eller mortla lakritsströssel). 1 msk lakritspulver. Blanda i lakritspulvret och låt svalna i kylskåp i max 2 timmar
Jag har hört att lakritspulvret skall användas med försiktighet pga den starka smaken men jag tycker det är hur gott som helst och kan äta det som det är
Toppa med de rostade nötterna. Servera ev med vispad grädde. 300 g sockerfri mörk choklad (jag använder Cloettas, finns i godisavdelningen i din matbutik)100 g sockerfri mjölkchoklad (Cloettas också)200 g smör2 dl vispgrädde2 msk creme fraiche 3 dl grovhackade nötter (ex valnötter och mandlar)Ev lite kryddor ex kanel och lite saltBörja med att rosta nötterna i en torr stekpanna, ev med kryddor
) Ja riktigt god och lakrits och choklad är verkligen en god kombination. ) Lakrits och. Mums. Igår hade vi gäster och jag provade detta nya recept som jag hittat på dem och som det lät blev det succé
De var väldigt goda med denna smaken. Här går lakritspulvret ner. Blanda ihop med mandelsockret. 1 tsk lakritspulverJag mätte upp allt så det blev exakt på grammet. 5 dl florsocker1 tsk vaniljsocker1 äggula2 tsk lakritspulverVispa smör med sockret, i med resten tills du har en smet, som spritsats på hälften av kakorna och läggs ihop två och två. 1 tsk lakritspulver. 2 tsk lakritspulver
Återigen en läckerhet som kollegan Lena har bjudit på, nämligen vit chokladtryffelmed lime. Vit chokladtryffelmed lime ca 40 st 300 g vit choklad 1 dl vispgrädde rivet skal av en lime florsocker att rulla i Finhacka chokladen Värm grädden tills den ryker Häll grädden över chokladen och rör tills allt smält ihop till en fin massa Rör i limeskalet Klä en form med bakplåtspapper pudrat med florsocker Häll massan i formen och låt stelna i kylen i minst 4 timmar Stjälp upp tryffeln och skär i bitar med en varm kniv, pudra dem försiktigt med lite florsocker så de inte klibbar ihop Foto
Ha medel värme. Lakrits fluffen blev jättegod och godare än förväntat faktiskt. Häll grädde i en liten kastrull,klipp lakrits godisarna i mindre bitar och häll i grädden
Den här gången med Päron, Lakrits & Blåbärs-smak. Hacka 3 st små Päron i bitar och ta bort kärnhusen, mixa ihop med 2 dl tinade Blåbär 1/4 tsk Äkta Vaniljpulver, 1-2 tsk Lakritsrotpulver (smaka av och ta mer eller mindre lakritspulver efter smak), 1/4 tsk Havssalt (ta mer salt för mer saltlakrits-känsla) och söta sedan med Honung eller Agave efter smak och tycke, börja med 1-2 msk. 1-2 tsk Lakrits
3 tsk lakrits. 3 tsk lakrits. Detta är så kallade ketosbollar som man ofta tar till inom LCHF kosten. Jag tar ofta 2 sådana till kaffe som mellis för att stå mig fram till middagen
. Dessa små julinspirerade godsaker blir ca 30 försvinnande goda tryfflar. Om man nu vill göra en genväg kan man ju alltid köpa färdiga tryfflar, värma upp dem lite i handen
Lakrits är egentligen en rot och medicinalväxt. Mitt favorit godis är choklad och lakrits, därför provade jag att göra raw bollar av just den blandningen idag
Jag smaksatte mina med sega Kickbitar medhallon/lakrits smak, sååå gott. Syrran med familj var här innan på en förmiddagsfika och jag slängde ihop några snittar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.