Namnet på detta klassiska julgodis ligger nästan lika skönt i munnen som själva karamellerna. TJONG. De är hårda, smakar gräddkola och är fullständigt omöjliga att sluta äta av när man väl har börjat
Här är ett julgodis som vi gjorde i år. Tryffel med vit choklad och torkade blåbär. Jättemumsigt. Fräscht med blåbärssmaken och de allra flesta brukar ju gilla vit choklad
Nu ska jag riktigt njuta av att vara ledig och bara mysa med familjen, äta massor av god mat, proppa i mig godis och sen blir det fjällen för hela slanten
Återigen en läckerhet som kollegan Lena har bjudit på, nämligen vit chokladtryffel med lime. Jag som vanligtvis inte är så galen i vit choklad föll pladask vör de här små sötsyrliga läckerbitarna
Vit chokladtryffel med vanilj och citron. . Gör så här. 1. Skrapa ut fröna ur vaniljstången. Koka upp dem tillsammans med citronskal, grädde och honung
fick bli årets morsdagstårta. Receptet på tårtan som bestod av en kompakt chokladbotten(nästan för kompakt, den var svår att skära), chokladmousse och vit chokladpannacotta har jag hittat i tidningen Baka
Smält chokladen i ett vattenbad. Rör i äggulorna. Vispa grädden. Rör ner chokladsmeten i grädden. Hacka jordnötterna grovt och skär marshmallows i mindre bitar