Smördeg på rulleKetchup i i bottenFetaost smulad över ketchupen Oregano strös överRulla ihop och skär i 1,5 cm tjocka bitarTryck till dem lite200 gr i ugnen ca 15 minuterLåt dem svalna på galler Servera till en drink eller lite bubblor
Tina smördegen i rumstemperatur, ca 30 minuter. Mixa tomater, pressad vitlök, basilika och ost. Kavla ut smördegen tunt till en platta som är ca 25x15 cm
Förra året vid jul bakade jag det här receptet för första gången. Då var det smaksättning av citron och saffran, denna gång till min systersons dopdag fick det bli lime
Smördeg på rulleRiven stark ost Lite tomatpuré Pizzakrydda 200 gr ca 15 minuterRulla ut mördegen och bre på tomatpurénLägg sedan på riven ost och kryddan
Saffransbullarna. 200-300 g smör 5 dl mjölk 50 g jäst {för söta degar} 2 st kuvert saffran {saffranssmaken försvinner ganska lätt i dessa bullarna, använd 3-4 kuvert för mer smak om så önskas
450 g filodeg (ca 20 ark för 1 paj) 300 g formbar vegofärs 3 msk rapsolja 1 rödlök, stor 2 klyftor vitlök 1 msk malen spiskummin 1 tsk paprikapulver 200 g färsk spenat 150 g fetaost salt peppar 0,5 dl sesamfrön, gärna svarta och vita
Få saker gör en så behaglig till mods som lukten av nybakade bullar - det konstaterade vi än en gång under gårdagen, då hela lägenheten, inklusive trapphus och entré, doftade ljuvligt nybakat
Dessa kakor är så goda med smak av kanel och apelsin. Riktig god kombination. En nackdel var att de var jobbiga och göra och de blev absolut inte fina,hade inte räknat att de skulle flyta ut så mycket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.