Servera med kokt eller pressad potatis och snabbgurka eller pressgurka. Smörj “pottan”, strimla morötterna tunt och lägg i, toppa medlaxen i portionsbitar, dilla, peppra och salta
En majonnäs- och crème fraichebaserad örtsås smakar bra till. Eller blanda bara lika delar majonnärs och crème fraiche och smaksätt med pressad vitlök, limesaft och lite salt och peppar
Servera med såsen och en god sallad och/eller smörstekt spenat. När jag bjöd Karin på födelsedagsmiddag för några helger sen lagade jag laxmed citronsås
Pensla laxenmed lite olja på båda sidor. Krydda med salt och peppar och pressa över citron. Lägg 1 msk tapenade oliver och kapris på varje laxbit. 600g laxfilé i portionsbitar
Vi serverar alltid på tallrik - jag tycker det blir festligare så, och det ser så vackert med dekorerade tallrikar när gäster och familj ska sätta sig till bords
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.