Mina kära läsare (om jag har några kvar efter över 20 dagar utan uppdateringar. -). ). ni är väl rätt trötta på att mötas av samma kladdkakebild varje gång ni kikar in för en uppdatering
Jag är fortfarande sjuk och det är så trist att inte kunna träna. För att se det på den ljusa sidan så är det bra för mig att vila ett par dagar i och med att jag slitigt ganska hårt på kroppen under så pass lång tid på diet
Om man väljer att servera en förrätt på sin påskmiddag vill man så klart att den ska vara vårig. En bra förrätt som går att förbereda i god tid är sparrissoppan
Vispa crème fraichen hårt. Blötlägg och smält gelantinbladen enligt förpackningen. Blanda i det i crème fraichen ihop med hackade räkor, hackad lök och örterna
På nyårsafton vill man helt klart äta något gott, gärna till förrätt, huvudrätt och efterrätt. Själv tycker jag det är roligt att testa på nya saker, även om det kan vara vanskligt att göra en rätt man aldrig ätit tidigare för första gången när gästerna sitter och väntar
Blanda skivad avocado, räkor, lite hackad, färsk chili, pressad lime och mycket hackad koriander. Stek en skiva levainbröd (eller annat bröd) i smör och lägg sedan avocado- och räkröran på brödet
Förrätten serverad på en sked. Ju enklare desto bättre säger jag. Lite löjrom med klassiska tillbehör som crème fraîche och rödlök serverat på en matsked med lite pressad citron över
Vi kör väl på med förrätterna från lördagens firarmiddag, eller vad säger ni. Vi käkade en trerätters, vilket denna gången innebar att det serverades två förrätter (ska det vá, så ska det
I år firar jag och min man nyår helt själva, det är andra gången det sker sedan vi träffades 1998. Det är skönt på ett sätt för vi har haft så mycket omkring oss den senaste tiden men det hade varit trevligt att vara på någon nyårsfest
Jag gjorde en liten kylskåpsrensning i söndags och gjorde denna enkla men riktigt goda förrätt. Ruccolasallad med mozzarellaost och pestoDet som fanns hemma var1/4 påse ruccolasallad1 förpackning av mozzarellaost2 soltorkade tomater2 msk pinjenötterPesto1/4 påse ruccolasallad1/2 kruka basilika3 msk pinjenötter1 vitlöksklyfta1/2 dl olivolja1/2 dl rapsoljaSalt och peppar2 dl riven parmesanostBörja med att göra peston