Recept. Mia Veronica Pa. ons, 2013-06-05 12. 59. (3). 1. Skölj päronen/äpplena noggrant och dela dem grovt. 2. Lägg frukt, socker, vatten och vanilj i en stor kastrull
Jag penslade tårtbottnarna med ganska stark päronsaft, för att safta till bottnarna lite. 1 msk koncentrerad päronsaft. 5 tsk koncentrerad päronsaft. 1 msk koncentrerad päronsaft. 5 tsk koncentrerad päronsaft
12 stora äpplen och/eller päronSaft av 1 citron50 g smör4 msk strösocker2 tsk kanel1 tsk malen ingefära2 tsk vaniljsocker3 msk CalvadosÄgg och mjölk till penslingRåsocker
Jag köpte päronpure (Barnmat), päronsaft och päronessens för sodastreamer och började hälla ner i en kastrull för att värma på men när det var uppvämt så var det fortfarande inte nån smak på det så jag öste ner lite mer saft och lite mer essens till jag hade mer smak som jag var nöjd med
4msk päronkonjak (typ Xanté) - Kan bytas ut mot juice eller päronsaft, eller uteslutas. 4msk päronkonjak (typ Xanté) - Kan bytas ut mot juice eller päronsaft, eller uteslutas
Blanda under tiden päronsaft, päronpuré och sockret i en kastrull. 1 burk (190 g) päronpuré (finns bland barnmaten)3 msk koncentrerad päronsaft1/3 dl socker1 tsk pressad citron eller lime2 1/2 dl löst vispad grädde1/2 tsk vaniljsocker2 tsk gelatinpulver (motsvarar 4 gelatinblad)2 msk kallt vatten att blanda ut gelatinet iEventuellt några droppar grön karamellfärgDulche de leche- topping1 förpackning (ca 400 g) sötad kondenserad mjölk (man använder bara halva burkens innehåll)3 msk ovispad gräddeEventuellt päronbitar eller annat till garnering
I receptet så står det att man kan pensla bottnarna med ganska stark päronsaft, jag är lite skeptisk mot att ha saft på tårtbottnar, men jag kompromissade och penslade på den som skulle vara i mellanlagret
4msk päronkonjak (typ Xanté) - Kan bytas ut mot juice eller päronsaft, eller uteslutas. 4msk päronkonjak (typ Xanté) - Kan bytas ut mot juice eller päronsaft, eller uteslutas
Rosenpäronsorbet11/2 gelatinblad500g päronsaften av 1 cironca 150g vit sirapen skvätt rosenvattenLägg gelatinbladen i blöt. 500g päronsaften av 1 ciron
Smält smöret och blanda ner det tillsammans med päronsaften i äggsmeten. 1 dl stark päronsaft (50 % koncentrat, 50% vatten). 1 dl stark päronsaft (50 % koncentrat, 50% vatten)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.