Blanda smör mjölmixen och salt i en bunke, använd gärna maskin om du hartillsätt det kalla vattnetDegen är väldigt kladdigLägg degen i en pajformDet går inte att trycka ut degen för hand så jaganvänder en bred smörkniv för degen kännssom bredbart smörNär du fått till degen så låter du den vila i kylen i 30 minEfter 30 min förgräddar du den i 10 min200 grader i mitten av ugnen, nagga bottenmed en gaffel innan du ställer in den i ugnenSen är det bara att fylla med valfri fyllningLYCKA TILL MED EN GOD PAJ 210 gr mjölmix
Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop degen. Forma degen till en fast boll. Pudra lätt med mjöl och kavla till platt rundel som är något större än formen den skall täcka
Blanda med vetemjölet till en grynig massa, tillsätt vattnet och blanda hastigt ihop till en pajdeg. Jämna till kanterna och nagga botten med en gaffel
På tok för sent kom jag i fredags på att jag ville ha cumberlandsås till patén. Jag hade faktiskt detta till trots lyckats med mitt projekt, om det inte hade varit för att jag avstod från arrowrot vid första försöket
Det här är den klassiska franska pajdegen i den tappning jag efter idoga experiment i mitt kök kommit fram till ger den bästa och godaste pajdegen till en hel del efterrättspajer
Pajdegen passar utmärkt t ex till Quich Lorraine. För att laga Ljus Pajdeg till matpajBlanda ingredienserna till en deg och låt den svalna i kylskåpet ca 30 min
Detta är faktiskt den rätt som jag bjöd på till nyårsafton. Riktigt gott var det och om jag ska skryta lite så blev en toppenmiddag med helt fantastiskt kött som stektes till perfekt temperatur, väldigt lyckat
Som ett gott tillbehörtill dem kommer här en av mina Favoriter i Repris. Det märks att det är många som uppskattar bär till smaksättning i en kall sås, får väldigt många sökträffar på just den här hjortronsåsen
Köttfärssås är en rätt som är snabb att laga till och den är god också. Lägg till lite mera jobb och tid och få denna jättegoda pastagratäng på middagsbordet
En god vän frågade om jag alltid gör egen marinad till det kött som jag grillar. Marinaden som jag gjorde till kycklingspetten i veckan är en traditionell och enkel marinad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.