Börja med att vispa äggen fluffigt och tjockt. Tillsätt dom torra ingredienserna till äggen tillsammans med all ost och vispa runt lite så allt blandar sig
Det är dessutom många som frågat mig om det här med surdegsbakning & det är jätteroligt. Då tar man helst ut den ett dygn/par timmar innan bakningen & späder med vatten & mjöl så att den är tjock som en våffelsmet
Låter kanske svårt för många och lite nördigt för en del men det är väldigt roligt tycker jag så här kommer mitt grundrecept på en rågsurdeg som du med lite omtänksamhet kan ha levande i många år framöver
Italienskt ostbrödmed vitlök,. Täck ev med folie på slutet av gräddningen. Pensla med ägg, strö på riven ost och grädda ca 15 minuter i mitten av ugnen
Ostbrödet gräddade jag i en springform som jag hade klätt lite halvslarvigt med ett bakplåtspapper. Hur mycket ostsmak brödet får beror på hur stark ost man använder och hur mycket ost man toppar det med
Innan du sätter in plåten i mitten av ugnen - spraya ugnen lite invändigt, både uppe och nere med lite vatten med hjälp av en blomspruta, det gör mycket för brödets skorpa
Ostbröd,. Ostbröd,. DU BEHÖVER4 ägg100 gram philadelphiaost1,5 msk fiberhusk2 tsk bakpulver2 msk chiafrön5 dl riven ost (Västerbotten är att föredra)Toppa med svarta vallmofrön och lite saltGÖR SÅHÄRSätt ugnen på 200 grader. DU BEHÖVER4 ägg100 gram philadelphiaost1,5 msk fiberhusk2 tsk bakpulver2 msk chiafrön5 dl riven ost (Västerbotten är att föredra)Toppa med svarta vallmofrön och lite saltGÖR SÅHÄRSätt ugnen på 200 grader
Jag tänkte baka ett rågbröd med min surdeg, recept och bilder kommer på torsdag. Surdegen hålls vid liv genom att man regelbundet fyller på med mjöl och vatten
Jag har valt att dela med mig av ett receptet som jag själv testat och tycker fungerar bra. Förvara surdegen i en burk med tättslutande lock i kylskåpet
Nagga tekakorna med en gaffel och låt jäsa till dubbel storlek, eller ca 30 min. Jag har minne från då jag var liten av min mammas tekakor som var otroligt goda
Degen till vänster & mitten är fylld med soltorkade tomater, feta och hackad färsk basilika. Degen till höger är fylld med riven prästost, soltorkade tomater och basilika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.