Vissa rätter var och är än idag mer populär bland eleverna än andra och förutom klassikerna tacos och spagetti med köttfärssås så fanns det en rätt på Celsiusskolan i Edsbyn som i stort sett alla älskade, nämligen den Orientaliska färsgrytan
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris (gärna basmati) 1 gul lök ca 500 g nötfärs 1 tsk olja 1 krm kanel 1 tsk spiskummin 1 tsk sambal oelek 1/2 dl tomatpuré 1 köttbuljongtärning 400 ml kokosmjölk 1 msk majsstärkelse 1/2 dl vatten 3 tomater salt och peppar 65 g babyspenat Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5
Orientaliska tunnbröd att fylla med kebab eller som tillbehör till t ex indisk mat. Rör om med en träslev eller kör i bakmaskinen tills allting blir ordentligt blandat
jag) vabbar och försöker få i resterande familjemedlemmar lite mat. Vi fyllde våra med vegetariska biffar och grönsaker men man kan ju ha i nästan vad som helst
Mycket god smak med salt från såsen och sötma från äpplena som strös på. Servera med ris. Det här är ett recept från min gamla hem- och konsumentkunskapsbok som jag hade när jag gick i högstadiet
Av samma deg varierar jag mina pizzor med olika fyllningar, en typisk tradition i Mellanöstern. Sen lägger man upp en härlig bricka med lite gott och blandat till var och en att ta för sig av det dom önskar
Rör resten av yoghurten i gryta och smaka av med salt och ev. Peppar att smaka av med. Bryn fläskfilén med 1 msk olja i en stekpanna. Bryn färsen med 1 msk olja
Lägg dem i en skål tillsammans med hackad vitlök och soja och hackad färsk (skalad) ingefära. Stek lök, morot och grovhackat päron i sparsamt med olja eller smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.