Spädmed vatten, droppa i lite soja och buljongellerkalvfond. Spädmed mer vatten om det behövs. Blanda i bitar av svamp och bambuskott, böngroddar, strimladselleri och morötter
) Tillsdess, hålltillgodomedOrientalisk wok. Igår var det mannen som stod för matlagningen och medans han stod och wokadepassade jag på att förberedakvällensmiddag
Vissa rätter var och är än idag mer populärblandeleverna än andra och förutom klassikerna tacos och spagetti med köttfärssås så fanns det en rätt på Celsiusskolan i Edsbyn som i stort sett allaälskade, nämligendenOrientaliska färsgrytan
Orientaliskatunnbröd att fyllamed kebab eller som tillbehörtill t ex indisk mat. Rör om med en träsleveller kör i bakmaskinen tillsalltingblirordentligtblandat
Mycket god smak medsalt från såsen och sötma från äpplena som strös på. Servera med ris. Det här är ett recept från min gamla hem- och konsumentkunskapsbok som jag hade när jag gick i högstadiet
Av samma deg varierar jag mina pizzor medolikafyllningar, en typisk tradition i Mellanöstern. Sen lägger man upp en härlig bricka medlite gott och blandattill var och en att ta för sig av detdom önskar
Rör resten av yoghurten i gryta och smaka av medsalt och ev. Peppar att smaka av med. Hacka inte sönderden för mycket, utan peta försiktigt i den så att detblir "bitar" av kött
Läggdem i en skåltillsammansmedhackadvitlök och soja och hackadfärsk (skalad) ingefära. Stek lök, morot och grovhackat päron i sparsamt medoljaeller smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.