Om jagbara fick haen kokbok är denna det självklara valet. I hennes kokbok ”Det goda franska köket” harjag lärt mig att göra Bœuf Bourguignon, Coq au vin, löksoppa, sautera lök, göra fisksoppa, aioli, queneller, rouille, céleri-rave rémoulade och en massa annan fantastisk mat
Det är skönt det med, för på jobbet senmåstejag tänka så mycket ( söver ju folk så det kan liksom inte bara tuffa på utan att jag vet vad jag gör och helst varför)
Äggen fick sjuda i en gryta riktigt länge, upp till ett dygn, och när de åts hade de genomgåttden närmast alkemiska omvandling som vi idag kallt sorterar in under Maillardeffekten
Bryn köttet i omgångar, så att bitarna får färg runtom. Tillräckligt många har uttryckt ett önskemål om en sådan, för att jag skulle inse att detta är något jag absolut måste ta tag i
a vispad grädde som jag rör ner en burk kondenserad mjölk i, samt lite vaniljsocker. Idag har vi haft snöstorm här på Öland så kontrasterna är verkligen typiskt aprilväder
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.