När jag skulle göra paj för några veckor sedan fick jag syn på paketet medrödalinser i skafferiet, och började fundera på om det inte skulle gå att göra ett pajskal på kokta linser
Eftersom jag är med i deras smakpanel så kändes det extrakul att se nyheten Lax i Dillsås i butik. Iklädd gigantiska gummistövlar och tjocka handskar traskade jag raderna fram och tillbaka, backarna upp och ner, tillsammans med den rödgula gräsklipparen
Krydda med lite nymald svartpeppar och salta om det behövs , men tänk på att buljongen har sälta. Späd eventuellt med lite mer vatten om du tycker att soppan verkar för tjock
Förra veckan när jag smaksatte en fisksoppa med min röda currypasta blev det nämligen sååå starkt så jag fick späda ut soppan, och ändå blev den riktigt het
Lägg i blandspenat och låt det koka med en stund. Servera med ris, jag tog vildris. Häll i laxenoch sänk värmen rejält låt det bli varmt och rör försiktigt så att inte laxen går sönder
Vispa ihop kokosmjölken och den röda currypastan i en skål och häll sedan blandningen över laxen. Jag serverade laxen till jasmin ris och färsk babyspenat som jag hade stekt lätt i olivolja i en stekpanna en stund samt kryddat med lite flingsalt och svartpeppar
Servera med spenatblad och citronklyfta. Smaka av med salt. Strö över avokado bitar ochlinser. 400 g gravad eller rökt lax. 2 dl torkade gröna linser. Koka linserna i dubbla mängden saltat vatten i 25 min. 400 g gravad eller rökt lax. 2 dl torkade gröna linser
Till middag blev det två olika rätter dels gjorde jag Olivias risotto av riset som blev över igår och dels gjorde jag en omelettmed fetaost som behövde ätas upp
Lägg laxen i en smord ugnsfast form och krydda med salt och peppar. Den rökta smaken från fläsket tillsammans med kryddorna och den krämiga såsen gifte sig riktigt bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.