Gustav Trägårdh, den senaste i raden, har smaksatt sin crème fraiche med dill, vinäger och svartpeppar, och den använde jag i detta recept, en soppa, eller snarare en soppgryta med fisk och grönsaker
Servings. 4. Cook Time. 40 Min. Kålbowl med asiatisk köttfärssås. Quiche utan pajskal. 25 Min. Indisk paneergryta med ingefära, vitlök och cashewnötter
Soppgryta med Fläsk och Vitkål 350 gr Torrsaltat Fläsk ½ litet Vitkålshuvud 1 stor Morot 10 cm Purjolök 1 Vitlöksklyfta 2 Lagerblad 10 Vitpepparkorn 1 tsk Kummin 1 msk Äppelcidervinäger 1 msk Ekologiskt Buljongpulver Vatten Skär vitkålen i klyftor och moroten i skivor
Nu kommer jag ge dig ett "måttlöst" recept, alltså inga angivna mått utan bara vilka ingredienser jag använder, så får du ta så mycket du vill beroende på vilken smak du vill få fram
Soppgryta med kött 2-3 portioner 200 g nötkött (grytbitar eller liknande) 1 morot 1 - 1/2 dl makaroner Tomatsås 1 burk krossade tomater 1 msk olivolja 1 tärnad/skivad vitlöksklyfta 1 tsk mejram 1 tsk salvia 1 tsk timjan salt svartpeppar 1/2 dl vatten Lägg alla ingredienserna till såsen (allt utom vattnet) i en panna och låt det småkoka några minuter
Nedan kommer ett recept på min soppgryta som jag ba slängde ihop. Godkväll. Du behöver500-600 gram nötfärs2 tärnade morötter1 tärnad palsternacka1/2 tärnad kålrot1 hackad löklite krossade tomater om man vill (inget måste)1 1/4 dl grönsaksbuljongnågra lagerbladTimjan, salt, pepparGör så härFräs köttfärs, en halv lök,krydda med salt,peppar (ev spiskummin)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.