Den här mumsiga soppgrytan tycker jag verkligen du ska testa. Blanda ihop mjöl, paprikapulver, salt och vinbärspulver i en kraftig plastpåse och lägg i köttbitarna
Jag och Emil tog med oss kameran ut och fångade lite av alla färger som hösten bjuder på. En riktigt god chili som värmer efter en långpromenad, kan det bli bättre än så nu såhär på hösten
På Bondens marknad köpte jag en bit fin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammans med lök, rotfrukter, och dadlar i rödvin, fond och kryddor
Oftast gjord på älg, men vid det här besöket blev det en söndagsstek påhögrev. Söndagsmiddag Mamma är väldigt duktig på matlagning, en av mina favoriter är hennes grytstek
Salta och peppra köttet och bryn det i smör i en ugnssäker gryta tillsammans med fläsket. Högrev är en härlig råvara, men den behöver tid för att bli riktigt mör
Slå på grädden och stek mitt i ugnen i 225 grader ca 50 minuter, tills ytan har fått färg och potatisen är mjuk. 1,6-2 kg högrev utan ben. 1,6-2 kg högrev utan ben salt svartpeppar
Späd eventuellt med lite mer vatten. 1,5 kg högrev3 gula lökarnågra vitlöksklyftor2 lagerblad1-2 jalapeño - beroende på styrka1 -2 tsk spiskumminmånga drag på pepparkvarnensalt1-3 chilipulver 1-2 msk pimentón de la Vera (rökt paprikapulver)1-2 msk Worchestersås1 flaska mörkt öl100 gr mörk chokladGör så här. guacamole, pico de gallo etc 1,5 kg högrev. 1-2 jalapeño - beroende på styrka
(Beror på tjockleken påhögreven). Sen är det bara att grilla på den. och att man inte gör det oftare är svårt att förstå för det finns ju så mycket smak i tex högreven om man jämför med en vanlig "vanligae" biff
En skomakarlåda skall enligt recept innehålla ryggbiff och serveras med potatismos, stekt sidfläsk och aromsmör och den rätt som jag idag bjuder på är alltså en förkokt högrevsbit även kallad Texas biff som sedan grillas och serveras med de klassiska tillbehören
Gör den på spisen eller i en crockpot om du har en sådan. Dagens middag blev en mustig bolognese som har fått stå och puttra länge och som sedan serveras med spagetti och riven parmesan
Häll på grädden, red av grytan med majsena utrört i lite kallt vatten. Häll på buljongen, koka upp och låt köttet småkoka i en timme under lock (koktid beror lite på hur segt köttet är)
Sedan fick köttet svalna lite innan jag gned in det med en rub, som bestod av mortlade ingredienser. För ett tag sedan testade jag för första gången grillad högrev
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.