Jag och Emil tog med oss kameran ut och fångade lite av alla färger som hösten bjuder på. En riktigt god chili som värmer efter en långpromenad, kan det bli bättre än så nu såhär på hösten
Den här mumsiga soppgrytan tycker jag verkligen du ska testa. Blanda ihop mjöl, paprikapulver, salt och vinbärspulver i en kraftig plastpåse och lägg i köttbitarna
Innan servering "trådade" jag upp köttet med en gaffel. I morse satt jag igång ett långkok, som fick stå och gotta sig i ugnen på hundra grader ända tills det var dags för middag
Fortfarande taggad efter att ha hittat chipotle (rökt och torkad jalapeño) och anjos i lokala affären så bestämde jag mig för att testa göra en chiligryta american-style men med lite svenska influenser i form av lök och morötter då det finns få saker som lyfter nötkött lika bra
Låt sjuda i ca 3 timmar tills köttet är mört, smaka av och servera med bröd eller ris. 1 kg högrev. Skär köttet i mindre bitar tänk hälften av grytbitar och bryn så det får fin stekyta (vispa ur och spar stek skyn efter varje stekning)
Servera med dina favorittillbehör. tillsätt sedan dom torra kryddorna och chipotle och låt det gå någon min till, då tillsätter du tomatpuré och det brynta köttet
Min klasskamrat Nick som är amerikan gjorde iordning för att tillaga sån här chili o vi andra höjde på ögonbrynen när det skulle va både choklad och kakao i grytan
Smaka av med salt och peppar. Häll i vinet och fyll på tills köttet täckts. ex högrev. Späd med mjölk och vispa snabbt ihop till en luftig puré, med en elvisp eller i matberedare
Jag har lagat chili con carne på det sättet i flera år, fram tills någon vecka sedan då jag tänkte att ”chili con carne” betyder chili med kött… och inte köttfärs, för då borde grytan heta Chili con picada (köttfärs) istället
G. o. d. m. r. g. n. A. l. a. i. s. å. b. f. ö. ä. e. v. t. p. K. k. j. u. U. V. ,. h. I. E. c. y. D. Ä. M. P. x. -. B. T. q. &. (. ). 1. 0. N. J. S. Å. R. 6. 2. . 3. 5. é. H. L. w. F. d l
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.